Marhatekercs
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
60 dkg
marhacomb |
231 |
19 |
18 |
0.6 |
0 |
70 |
15 dkg
füstölt szalonna |
696 |
9 |
73 |
0 |
0 |
105 |
2 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
3 evőkanál
mustár |
169 |
5.7 |
6.4 |
22 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
4 db
ecetes uborka |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
20 dkg
vegyes zöldség |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
4 szem
borókabogyó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
4 db
babérlevél |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 dl
száraz vörösbor |
? |
? |
? |
? |
0 |
0 |
1 dl
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A marhacombból 8 szeletet vágunk, majd gyengéden vékonyra verjük. Az apróra vágott szalonnát zsírjára sütjük. A pörcöt kivesszük és a zsiradék felében a finomra metélt hagymát megpirítjuk. Elkeverjük a kockára vágott uborkával és a mustárral, majd a hússzeleteket megkenjük a masszával. A két végét behajtva roláddá tekerjük és zsineggel körbe kötjük. Sóval, borssal meghintjük és a félretett olajon, körben aranybarnára sütjük, végül kuktába tesszük. Rászórjuk a felkockázott zöldségeket, a fűszereket, leöntjük a borral. Sípolástól számítva fél órát pároljuk. A húst kiemeljük, a zsineget lebontjuk, a szaftból a fűszereket kidobjuk, majd a tejföllel elkeverve bormixerrel összezúzzuk. Szükség esetén sózzuk, borsozzuk, majd a húsra öntve tálaljuk.
Burgonyapüré, krokett vagy knédli a hozzá illő köret.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)