| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 3 evőkanál ghí | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 szál újhagyma | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 2 dl joghurt | 52 | 3.2 | 2.7 | 3.8 | 0 | 0 |
| 1 doboz kókusztej | 10 | 0.3 | 0.4 | 1.4 | 0 | 0 |
| 5 dl marhaalaplé | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 késhegynyi szerecsendió | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 kávéskanál fahéj | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 kávéskanál szegfűszeg | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 evőkanál kurkuma | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 evőkanál curry por | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 teáskanál gyömbérpor | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 teáskanál koriander (mag) | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 teáskanál édeskömény | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 maréknyi mirelit sárgarépa | 27 | 2.4 | 0.5 | 2.3 | 0 | 0 |
| 2 maréknyi mirelit zöldborsó | 56 | 0.8 | 0.5 | 11 | 1.3 | 0 |
| 2 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 4 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 80 dkg marhahús közepes zsírtartalmú | 205 | 19 | 14 | 0.6 | 0 | 75 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint chili pehely | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 db lime | 36 | 0.8 | 0.1 | 0.7 | 0.3 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A felforrósított ghiben a kis kockára vágott húst, több részletben megpirítjuk. Félretesszük a zsiradékba szórjuk a porrá tört fűszereket, majd egy perc pirítás után rászórjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Jól összesütjük, majd a húst visszatéve, mindig, csak kevés alaplével felöntve pároljuk. Ha, majdnem puha, felöntjük a kókusztejjel, hozzáadjuk a répát és a borsót. Tálalás előtt ízlés szerint sóval, chilivel, borssal és a lime levével ízesítjük, végül belekeverjük a joghurtot. Szórjuk meg a szeletelt újhagymával.