Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mézes-mustáros szűzpecsenye

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Buli, Sörözés, borozás, Hirtelen sült, Párolt, Édes, Sós, Savanyú, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
1 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
2 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
1 db szűzpecsenye 163 21 8.1 0.4 0 68
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A finomra vágott hagymát a felhevített olajon megpirítjuk. A felszeletelt, gyengéden kivert, sóval, borssal meghintett sertésszüzet átsütjük rajta. Belecsurgatjuk a mézet, rászórjuk a gyömbért, belekeverjük a mustárt és a borral felöntve zsírjára sütjük. Végül összeforraljuk a tejszínnel. Főtt szélesmetélttel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)