Sütőtök curry csirkehússal
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 csokor
koriander |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
3 dl
joghurt |
52 |
3.2 |
2.7 |
3.8 |
0 |
0 |
1 szál
póréhagyma |
37 |
2.2 |
0.3 |
6.3 |
2.3 |
0 |
1 fej
karalábé |
38 |
2.1 |
0.2 |
6.9 |
1.4 |
0 |
1 szál
sárgarépa |
40 |
1.2 |
0.2 |
8.1 |
3.4 |
0 |
1 db
lime |
36 |
0.8 |
0.1 |
0.7 |
0.3 |
0 |
1 evőkanál
curry por |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
6 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
1 db
chili paprika |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
1 db
gyömbér |
61 |
2.5 |
0.8 |
11 |
0 |
0 |
3 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
50 dkg
sütőtök |
78 |
1.5 |
0.6 |
16.5 |
0.8 |
0 |
8 db
csirke felsőcomb |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A csirkecombokat kicsontozzuk és felkockázzuk. A csontjából és bőréből, fél liter vízzel alaplevet főzünk. A leszűrt alaplében pároljuk roppanósra, a vékony csíkokra vágott répát, karalábét és pórét. Lecsepegtetve tegyük félre a zöldségeket. Közben a csirkecombot sóval, reszelt gyömbérrel, az apróra vágott chilivel és a zúzott fokhagymával elkeverjük. Negyed óra pihentetés után, 3 evőkanál felhevített olajban, kevergetve pirosra sütjük. Kevés alaplevet hozzáöntve puhára pároljuk. A megmaradt olajat melegítsük fel, majd szórjuk bele a curryport és a kockára vágott sütőtököt. Pirítsuk meg, majd öntsük fel a megmaradt alaplével és csavarjuk bele a lime levét. Főzzük puhára, majd a joghurtot beleöntve, botmixerrel törjük át. Keverjük bele a húst és a zöldségeket, hagyjuk állni öt percig forralás nélkül.
A finomra vágott korianderrel és lime héjával megszórva tálaljuk. Basmati rizzsel körítsük.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)