Sütőtök curry csirkehússal (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Rozi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Párolt, Édes, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A csirkecombokat kicsontozzuk és felkockázzuk. A csontjából és bőréből, fél liter vízzel alaplevet főzünk. A leszűrt alaplében pároljuk roppanósra, a vékony csíkokra vágott répát, karalábét és pórét. Lecsepegtetve tegyük félre a zöldségeket. Közben a csirkecombot sóval, reszelt gyömbérrel, az apróra vágott chilivel és a zúzott fokhagymával elkeverjük. Negyed óra pihentetés után, 3 evőkanál felhevített olajban, kevergetve pirosra sütjük. Kevés alaplevet hozzáöntve puhára pároljuk. A megmaradt olajat melegítsük fel, majd szórjuk bele a curryport és a kockára vágott sütőtököt. Pirítsuk meg, majd öntsük fel a megmaradt alaplével és csavarjuk bele a lime levét. Főzzük puhára, majd a joghurtot beleöntve, botmixerrel törjük át. Keverjük bele a húst és a zöldségeket, hagyjuk állni öt percig forralás nélkül. A finomra vágott korianderrel és lime héjával megszórva tálaljuk. Basmati rizzsel körítsük. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||