Sörös tarja káposztasalátával (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 1
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Buli, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

Sörös tarja
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg tarja 0 0 0 0 0 72
6 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
2 dl sör (világos) 38 0 0 4.6 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Ukrán káposztasaláta
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
3 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 evőkanál ecet (10%-os) 0 ? ? ? ? ?
1 szál sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 kg fehérkáposzta 65 1.1 0.2 14.7 2.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Sörös tarja
A sörben keverjük el a mustárt, a zúzott fokhagymát és a rozmaringot. Ebbe a pácba tegyük bele a hússzeleteket, majd egy zárható dobozban tegyük a hűtőbe lehetőleg egy éjszakára. Másnap a húsokat sózzuk, borsozzuk és megkenjük a zsírral. Sütőzacskóba tesszük, ráöntjük a pácot és a zacskót lezárva 180 fokra előmelegített sütőben egy órát sütjük. A zacskót felvágva, a húst meglocsoljuk a szaftjával és még tíz percig hagyjuk a sütőben.
Melegen salátával, hidegen kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.

Ukrán káposztasaláta
A gyalult káposztát, az apróra vágott hagymát, a nagylyukú reszelőn lereszelt répát és a finomra metélt kaprot összeforgatjuk. 1 deci vízben elkeverjük az ecetet, a cukrot és a sót, ha feloldódott, a zöldségekre öntjük. Néhányszor átforgatva, hűtőben pihentetjük. Tálalás előtt az olajjal megcsepegtetjük.
Grillezett, bundázott vagy szárazabb sült húsok mellé akár köretnek is adhatjuk.