Sörös tarja káposztasalátával (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Buli, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre: Sörös tarja
Ukrán káposztasaláta
Sörös tarja A sörben keverjük el a mustárt, a zúzott fokhagymát és a rozmaringot. Ebbe a pácba tegyük bele a hússzeleteket, majd egy zárható dobozban tegyük a hűtőbe lehetőleg egy éjszakára. Másnap a húsokat sózzuk, borsozzuk és megkenjük a zsírral. Sütőzacskóba tesszük, ráöntjük a pácot és a zacskót lezárva 180 fokra előmelegített sütőben egy órát sütjük. A zacskót felvágva, a húst meglocsoljuk a szaftjával és még tíz percig hagyjuk a sütőben. Melegen salátával, hidegen kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk. Ukrán káposztasaláta A gyalult káposztát, az apróra vágott hagymát, a nagylyukú reszelőn lereszelt répát és a finomra metélt kaprot összeforgatjuk. 1 deci vízben elkeverjük az ecetet, a cukrot és a sót, ha feloldódott, a zöldségekre öntjük. Néhányszor átforgatva, hűtőben pihentetjük. Tálalás előtt az olajjal megcsepegtetjük. Grillezett, bundázott vagy szárazabb sült húsok mellé akár köretnek is adhatjuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||