Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kelkáposzta főzelék

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Klasszikus főzelékek 
Cimkék: Főzelékek, Főétel mellé, Hétköznapi vacsora, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 fej kelkáposzta 34 3.6 0.3 4.3 4.5 0
5 db burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 teáskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál fűszerpaprika 342 13 4 63 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Hámozzuk meg a burgonyát és vágjuk kockákra. Mossuk meg a kelkáposztát, torzsázzuk ki és vágjuk félujjnyi csíkokra.
Tegyük fazékba a kelcsíkokat és a burgonyakockákat, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Ízlés szerint adjunk hozzá sót, köménymagot, borsot és a megtisztított, de egészben hagyott fokhagymát.
Amíg fő, készítsünk rántást az olajból és a lisztből, a lángról levéve, szórjuk rá a pirospaprikát, keverjük el, öntsünk rá egy kevés hideg vizet, majd bő merőkanálnyit a kel főzővizéből. Szűrjük, a majdnem puha, főzelékbe és forraljuk össze.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)