Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Magyaros tökfőzelék

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Klasszikus főzelékek 
Cimkék: Főzelékek, Főétel mellé, Hétköznapi vacsora, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1.5 kg főzőtök 30 1.1 0.1 6.1 2.4 0
1 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tököt hámozzuk meg, hosszában vágjuk ketté, a magjait kaparjuk ki és a húsát gyaluljuk le. A gyalult tököt sózzuk le és hagyjuk állni 15-20 percig.
A hagymát vágjuk apróra, a paprikát és a paradicsomot kis kockákra, a kaprot finomra.
A hagymát és a paprikát pároljuk üvegesre az olajban, majd adjuk hozzá a kapor felét. 1-2 percig kavargassuk, majd fűszerezzük borssal, zúzott fokhagymával. Vegyük le a lángról, szórjuk rá a pirospaprikát és a paradicsomot, majd a kicsavart tököt adjuk hozzá.
Engedjük fel annyi vízzel, hogy a tököt éppen ellepje.
Amikor a tök megpuhult, habarjuk be a tejfölben elkevert liszttel, végül keverjük hozzá a maradék kaprot.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)