Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Uborkás burgonyasaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Saláták, Főétel mellé, Kártyaparti , Hétköznapi vacsora, Karácsony, Zöldség, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Köretek, Előételek, Főétel előtt, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Sós, Főétel mellé
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1/2 dl húsalaplé ? ? ? ? ? ?
1 fej fehérhagyma  ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál dijoni mustár ? ? ? ? ? ?
4 evőkanál napraforgó olaj 902 0 99.8 0 0 0
ízlés szerint fehérborecet ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csomó metélőhagyma ? ? ? ? ? ?
1 db kigyóuborka 12 1 0.1 1.7 0.9 0
70 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A burgonyát héjában főzzük meg kb 20-25 perc alatt és hűtsük le hirtelen. Ha teljesen lehűlt húzzuk le a héját és szeleteljük vékony karikákra. Az uborkát és a hagymát hámozzuk meg és gyaluljuk le. Tegyük rétegezve egy nagy tálba és letakarva tegyük hűtőszekrénybe. A mártáshoz egy kis tálba öntsünk fehérborecetet, mustárt, sót borsot és 0,5 dl levest. Addig keverjük míg sima mártást nem kapunk. Ha kész öntsük a salátára majd lefedve 30 percig tegyük hideg helyre, hogy az ízek összeérjenek. Mossunk meg egy csomag metélőhagymát, szárítsuk le és vágjuk vékony karikára. Tálalás előtt hintsük a saláta tetejére. Finom kísérője hideg sülteknek.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)