| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 4 db pritaminpaprika | 55 | 3.4 | 0.8 | 8.6 | 0 | 0 |
| 2 db kápia paprika | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 4 db kaliforniai paprika | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 2 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 4 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 4 db
paradicsom |
22 | 1 | 0.2 | 4 | 1.8 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 evőkanál szójaszósz | 66 | 10.5 | 0.1 | 5.6 | 0 | 0 |
| 2 evőkanál balzsamecet | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 2 evőkanál szilvalekvár | 227 | 1.3 | 0 | 54 | 0 | 0 |
| 4 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A félfőre vágott hagymát az olajban átsütjük, hozzáadjuk a kicsumázott és nagyobb kockára vágott paprikákat. Addig pároljuk, amíg kissé összeesik. Sózzuk, borsozzuk. A lehámozott és apró kockára vágott paradicsomot, a zúzott fokhagymát belekeverve újraforraljuk, közben belekeverjük az ecetet, a szójaszószt és a szilvalekvárt. A végére sűrű szaftja legyen és a paprika maradjon kissé roppanós.