| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 40 dkg halloumi sajt | 320 | 20 | 25 | 1.3 | 0 | 0.088 |
| 2 db
paradicsom |
22 | 1 | 0.2 | 4 | 1.8 | 0 |
| 2 db
zöldpaprika |
20 | 1.2 | 0.3 | 3 | 2 | 0 |
| 2 fej lilahagyma | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 3 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 1 csokor bazsalikom | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 dl olívaolaj | 901 | 0 | 99.6 | 0 | 0 | 0 |
| 2 maréknyi olívabogyó | 138 | 1.4 | 13.9 | 1.8 | 2.4 | 0 |
| 1 doboz galambbegysaláta | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 2 db cukkíni | 31 | 1.5 | 0.4 | 5.3 | 0.8 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 db
citrom |
31 | 0.4 | 0.6 | 2.3 | 5.3 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
Másfél deci olajba dobjuk a fokhagymát és a bazsalikomot, majd botmixerrel összezúzzuk. Szobahőmérsékleten hagyjuk pihenni néhány órát, időnként rázzuk fel. Szeleteljük fel a zöldségeket, nem túl vékonyra és gyengéden hintsük meg borssal, majd kenjük át a fűszeres olajjal. Húsz percig pihentessük, majd süsük meg grillen, a natúr olajjal átkent sajttal együtt. A sajt oldalamként 2-3 perc alatt megvan, a zöldségeknek kicsit több idő kell. Tegyük tálra a sajtot, rakjuk körbe a zöldségekkel, a salátával és az olajbogyóval. Ki-ki ízlése szerint csepegtesse meg a fűszeres olajjal és citromlével.