Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kakukkfüves gombaragu

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Előételek 
Cimkék: Előételek, Hústalan feltétek, Főétel előtt, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Böjt, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Gombafélék, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 ág kakukkfű 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
10 dkg vargányagomba 40 5.7 0.2 3.8 6.9 0
40 dkg csiperke gomba 39 5.9 0.2 3.3 1.9 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az olajon a finomra vágott hagymát átpároljuk. Rádobjuk a vékonyra vágott gombaféléket és a fokhagymát. Jól lepirítjuk, közben a kakukkfűlevélkékkel, sóval és borssal fűszerezzük. Fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Ha zsírjára sült, a tejszínnel sűrűre forraljuk. Petrezselyemzölddel megszórva, párolt rizzsel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)