Kakukkfüves gombaragu (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Zoli bá A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Előételek Cimkék: Előételek, Hústalan feltétek, Főétel előtt, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Böjt, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Gombafélék, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
Az olajon a finomra vágott hagymát átpároljuk. Rádobjuk a vékonyra vágott gombaféléket és a fokhagymát. Jól lepirítjuk, közben a kakukkfűlevélkékkel, sóval és borssal fűszerezzük. Fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Ha zsírjára sült, a tejszínnel sűrűre forraljuk. Petrezselyemzölddel megszórva, párolt rizzsel tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||