Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Padlizsán chutney

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Előételek, Hústalan feltétek, Főétel előtt, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Böjt, Hétvégi ebéd, Buli, Párolt, Wok, Sós, Csípős, Meleg, Zöldség, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 kávéskanál tamarind paszta 0 ? ? ? ? ?
1 kávéskanál édeskömény (mag) 0 ? ? ? ? ?
1 kávéskanál mustármag 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál kurkuma 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál chilipor 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál koriander 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál mentalevél 0 0 0 0 0 0
2 db zöld chili 0 ? ? ? ? ?
2 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 db padlizsán 26 1.3 0.2 4.8 1.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A padlizsánt, héjastól, vágjuk kockára és besózva hagyjuk állni tíz percig, majd öblítsük és csepegtessük le. A felhevített olajban pattogtassuk ki a mustár- és édesköménymagot. Keverjük bele a finomra vágott hagymát és pároljuk üvegesre. Ekkor keverjük bele a kicsire darabolt paradicsomot, fokhagymát és chilit. Ezzel is pároljuk két-három percig. Adjuk hozzá az apróra metélt zöldfűszereket, a padlizsánt és ízesítsük a többi hozzávalóval. Kis lángon, fedő alatt főzzük dzsemszerűvé, ha gyorsan elfőné a levét, kevés vízzel pótoljuk. Végül villával törjük össze az esetleg megmaradt nagyobb zöldségdarabokat.
Párolt rizzsel vagy naan kenyérrel tálaljuk ezt a remek vega fogást.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)