Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zöldségcurry

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Főétel, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Böjt, Párolt, Bogrács, Wok, Sós, Csípős, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Reform konyha, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1/2 doboz kókusztej 10 0.3 0.4 1.4 0 0
1 doboz hámozottparadicsom-konzerv ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál chili pehely 0 ? ? ? ? ?
1 teáskanál kurkuma 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál koriander (mag) 0 ? ? ? ? ?
1 teáskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
2 maréknyi csemegekukorica 128 4.7 1.6 23.6 3.7 0
2 maréknyi zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
1 db padlizsán 26 1.3 0.2 4.8 1.4 0
1 db cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
1 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 csokor koriander 0 0 0 0 0 0
4 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Hevítsük fel az olajat, szórjuk bele a köményt és a koriandert, amikor pattogni kezd, tegyük rá a hagymát, a chilit. Kevergetve pároljuk meg, ha a hagyma üvegessé válik, adjuk hozzá a kockára vágott répát, cukkinit és padlizsánt. Rövid pirítás után, öntsük rá, a kézzel összetört paradicsomot, a levével együtt. Ízesítsük a többi fűszerrel és keverjük bele a borsót és a kukoricát, forraljuk rövid lére és öntsük hozzá a kókusztejet. Ha a leve túl sűrű lenne adjunk hozzá kevés vizet, ha túl híg, forraljuk még egy kicsit.
A finomra vágott korianderzölddel meghintve tálaljuk. A hideg joghurtot, külön tálkában adjuk mellé.
Ha főételnek szánjuk, párolt rizst kínáljunk mellé.
A zöldségeket ízlésünk szerint variálhatjuk, de ügyeljünk az eltérő puhulási időkre.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)