Padlizsán chutney (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Emese A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Előételek, Hústalan feltétek, Főétel előtt, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Böjt, Hétvégi ebéd, Buli, Párolt, Wok, Sós, Csípős, Meleg, Zöldség, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
A padlizsánt, héjastól, vágjuk kockára és besózva hagyjuk állni tíz percig, majd öblítsük és csepegtessük le. A felhevített olajban pattogtassuk ki a mustár- és édesköménymagot. Keverjük bele a finomra vágott hagymát és pároljuk üvegesre. Ekkor keverjük bele a kicsire darabolt paradicsomot, fokhagymát és chilit. Ezzel is pároljuk két-három percig. Adjuk hozzá az apróra metélt zöldfűszereket, a padlizsánt és ízesítsük a többi hozzávalóval. Kis lángon, fedő alatt főzzük dzsemszerűvé, ha gyorsan elfőné a levét, kevés vízzel pótoljuk. Végül villával törjük össze az esetleg megmaradt nagyobb zöldségdarabokat. Párolt rizzsel vagy naan kenyérrel tálaljuk ezt a remek vega fogást. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||