Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kapros tonhalsaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Buli, Karácsony, Böjt, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Savanyú, Hideg, Halak, Zöldség, Kímélő, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
10 szem bors 0 0 0 0 0 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
40 dkg tonhal 227 21.5 15.5 0 0 70
1 maréknyi olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
2 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
5 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 db alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
1 csomag saláta mix 0 ? ? ? ? ?
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Öntsük lábosba a fehérbort, dobjuk bele a babért és az egészborsot, majd fektessük bele a szeletekre vágott tonhalat és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Csendes tűzön főzzük puhára és a levében hagyjuk kihűlni. Közben a lilahagymát, az almát és az olajbogyó nagy részét vágjuk apróra. Az almát dobjuk citromos vízbe, hogy ne barnuljon meg. Az egyik citrom kicsavart levéből, az olívaolajból, a finomra vágott kaporból, ízlés szerint sózva, borsozva keverjünk öntetet. A lecsepegtetett tonhalat tépjük kis darabokra és keverjük össze az összes hozzávalóval, majd forgassuk össze az öntettel.
A maradék olívával, citromszeletekkel és kaporszálakkal díszítve tálaljuk.
Friss pitát vagy bagettet kínáljunk hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)