prev
  • Vanília sodó

    10:55
  • Jansson megkísértése

    11:19
  • Hagymás bab

    11:18
  • Káposztás csülök cseréptálban

    11:18
  • Vadkacsa egyben sütve

    11:14
  • Hús fondü (olajos)

    11:09
  • Füstölt afrikai harcsa

    11:09
  • Pulykacomb pörkölt

    11:04
  • Szegedi halászlé

    10:59
  • Sonkás-sajtos baguett...

    10:58
  • Vanília sodó

    10:55
  • Jansson megkísértése

    11:19
  • Hagymás bab

    11:18
  • Káposztás csülök cseréptálban

    11:18
  • Vadkacsa egyben sütve

    11:14
  • Hús fondü (olajos)

    11:09
  • Füstölt afrikai harcsa

    11:09
  • Pulykacomb pörkölt

    11:04
  • Szegedi halászlé

    10:59
  • Sonkás-sajtos baguett...

    10:58
  • Vanília sodó

    10:55
  • Jansson megkísértése

    11:19
  • Hagymás bab

    11:18
  • Káposztás csülök cseréptálban

    11:18
  • Vadkacsa egyben sütve

    11:14
  • Hús fondü (olajos)

    11:09
  • Füstölt afrikai harcsa

    11:09
  • Pulykacomb pörkölt

    11:04
  • Szegedi halászlé

    10:59
  • Sonkás-sajtos baguett...

    10:58
  • Vanília sodó

    10:55
  • Jansson megkísértése

    11:19
  • Hagymás bab

    11:18
  • Káposztás csülök cseréptálban

    11:18
  • Vadkacsa egyben sütve

    11:14
  • Hús fondü (olajos)

    11:09
  • Füstölt afrikai harcsa

    11:09
  • Pulykacomb pörkölt

    11:04
  • Szegedi halászlé

    10:59
  • Sonkás-sajtos baguett...

    10:58
  • Vanília sodó

    10:55
Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Nizzai saláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Böjt, Karácsony, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Halak, Tojás, Zöldség, Kímélő, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
10 levél bazsalikom 0 0 0 0 0 0
2 ág tárkony 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
5 cl fehérborecet ? ? ? ? ? ?
2 dl olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 evőkanál kapribogyó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
5 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
5 db ajóka ? ? ? ? ? ?
25 dkg tonhal 227 21.5 15.5 0 0 70
3 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
30 dkg zöldbab 41 2.6 0.3 6.8 1.9 0
30 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A burgonyát, a zöldbabot és a tojást megfőzzük. A tonhalból, saját levében készült konzervet vagy kevés olajban sültet, használjunk. A finomra aprított zöldfűszerekből, a zúzott fokhagymából, az olajból, az ecetből és a mustárból, ízlés szerint sózva, borsozva, öntetet készítünk. A felkarikázott burgonyát, a feldarabolt zöldbabot, a hámozott, kimagozott, felkockázott paradicsomot, a gerezdekre vágott főtt tojást és a darabolt tonhalat, a finomra vagdalt olívával, kaprival és az öntettel, óvatosan összeforgatjuk, majd jól behűtve tálaljuk.
Adhatunk mellé pirítós kenyeret is.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)