Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tojásos sárgarépa saláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Saláták, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Böjt, Buli, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Zöldség, Tojás, Tejtermékek, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csipet szerecsendió 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál dijoni mustár ? ? ? ? ? ?
2 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
1 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
2 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
2 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
6 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tojásokat keményre főzzük és megtisztítjuk. A sárgarépát lereszeljük, a hagymát és a petrezselyemzöldet finomra vágjuk. A tojást felkockázzuk. A majonézből és a joghurtból, a fűszereket hozzáadva, öntetet készítünk, majd beleforgatjuk a saláta hozzávalóit. Tálalás előtt hűtsük be, díszítsük tojáskarikákkal és petrezselyem levélkékkel.
Pirított barnakenyér illik hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)