Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Caprese saláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Buli, Böjt, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Savanyú, Zöldség, Tejtermékek, Kímélő, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint balzsamecet ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
3 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
15 dkg mozzarella sajt 274 14.7 22.5 2.8 0 37
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vékonyra szeletelt paradicsom és mozzarella szeleteket, egymást fedve, egy tálon körberakjuk, de használhatunk minimozzarellát és koktélparadicsomot is. Meghintjük apróra vágott bazsalikomlevelekkel, némi sóval, borssal. Bőven csepegtetünk rá olívaolajat és kevés balzsamecetet. Bazsalikom levélkékkel díszítve, hidegen tálaljuk.
Grissinit vagy focacciát adjunk mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)