Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mentás uborka raita

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Előételek, Főétel előtt, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Tejtermékek, Kímélő, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi római kömény 0 0 0 0 0 0
1 csokor mentalevél 0 0 0 0 0 0
4 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
2 db kigyóuborka 12 1 0.1 1.7 0.9 0
1 késhegynyi cayenni bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az uborkák végét vágjuk le és hámozzuk meg őket. Vágjuk félbe és a magjukat kiskanállal vagy karalábévájóval távolítsuk el. Reszeljük le és 15 percig hagyjuk az uborkahúst lecsepegni. Közben vágjuk a mentaleveleket apróra és keverjük az uborkával együtt a joghurtba. Jól hűtsük be és tálalás előtt sózzuk, majd a cayenni borssal meghintve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)