Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Fetás görögdinnyesaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Saláták, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Uzsonna, Hétvégi ebéd, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Sós, Édes, Hideg, Gyümölcsök, Tejtermékek, Reform konyha, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db görögdinnye 31 0.5 0.2 6.5 0.2 0
10 dkg fetasajt 635 0.2 70 0.4 0 0
1/2 dl olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1/2 dl fehérborecet ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lehűtött görögdinnyét vágjuk ki a héjából és kockázzuk fel. A magokat, amennyire lehet piszkáljuk ki. Forgassuk össze az olajból, ecetből kevert öntettel és óvatosan keverjük hozzá a darabokra tördelt fetát. A tetejét díszítsük tekerésnyi borssal.
Azonnal, hidegen tálaljuk.
Üdítő előétel.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)