Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Édes, joghurtos káposztasaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Főétel mellé, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Édes, Hideg, Gyümölcsök, Zöldség, Tejtermékek, Kímélő, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 fél fehérkáposzta 65 1.1 0.2 14.7 2.7 0
1 db sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 doboz ananász befőtt 88 0.4 0.2 20.2 0.9 0
1 maréknyi mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
2 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
1 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
1 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csokor metélőhagyma ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A káposztát és a répát reszeljük le, az ananászt vágjuk apró kockára. A hozzávalókból keverjünk öntetet és forgassuk bele a zöldségeket és a gyümölcsöket. Fogyasztás előtt legalább fél nappal készítsük el. Tálaláskor hintsük meg finomra metélt snidlinggel.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)