Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sajtos szőlősaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Saláták, Előételek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Uzsonna, Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Édes, Sós, Hideg, Zöldség, Tejtermékek, Gyümölcsök, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 maréknyi dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
2 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
2 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
1 db kápia paprika 0 ? ? ? ? ?
1 csomó retek 15 1.2 0.1 2.2 1.5 0
10 dkg Gorgonzola 0 ? ? ? ? ?
10 dkg ementáli sajt 267 27.8 16.3 1.9 0 38
10 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
30 dkg szőlő 81 0.6 0.3 18.1 1.6 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szőlőt, lehetőleg többfélét, megmossuk, leszárazzuk és leitatjuk. A sajtokat, a retket és a paprikát kis kockára vágjuk. A diót szárazon megpirítjuk és durvára vágjuk. A joghurtba keverjük a mézet, a mustárt és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Összeforgatjuk a saláta hozzávalóival, majd a dióval megszórva tálaljuk.
Kenyérchipszet vagy grissinit kínáljunk mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)