Lencsés rizskoszorú szőlőlevélben
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
10 levél
bazsalikom |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 maréknyi
koktélparadicsom |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
igény szerint
szölő levél |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
20 dkg
fetasajt |
635 |
0.2 |
70 |
0.4 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 csokor
oregánó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 dl
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
1 evőkanál
vörösborecet |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
2 db
citrom |
31 |
0.4 |
0.6 |
2.3 |
5.3 |
0 |
2 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
20 dkg
lencse |
335 |
26 |
1.9 |
53 |
10.6 |
0 |
20 dkg
rizs |
352 |
8 |
0.3 |
77.5 |
1.4 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A rizst és a lencsét külön-külön főzzük meg, majd csepegtessük le. Közben a citromok kicsavart levéből, az ecetből és az olajból, a zúzott fokhagyma, a finomra vágott oregánó és a fűszerek hozzáadásával készítsünk öntetet. Az öntet felét keverjük el az összekevert, forró rizzsel és lencsével, majd hagyjuk kihűlni. A leforrázott vagy konzerv szőlőlevelekkel béleljünk ki egy kuglófformát, úgy hogy a tetejére is ráhajthassuk. A lehűlt keveréket forgassuk össze, az apróra vágott feta felével és a maradék öntettel, majd halmozzuk a formába, nyomkodjuk le és hajtsuk rá a szőlőleveleket. Borítsunk rá folpackot és nyomtassuk le kis súlyokkal, pl. almával vagy citrommal. Egy éjszakát tartsuk hűtőben. Másnap borítsuk tálra. A közepét töltsük meg gerezdekre vágott koktél paradicsommal, bazsalikom levelekkel és fetával.
Vékonyan szeletelve kínáljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)