Lencsés rizskoszorú szőlőlevélben (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Edina A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Előételek Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Saláták, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Buli, Böjt, Töltött, Főtt, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék, Kímélő, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
A rizst és a lencsét külön-külön főzzük meg, majd csepegtessük le. Közben a citromok kicsavart levéből, az ecetből és az olajból, a zúzott fokhagyma, a finomra vágott oregánó és a fűszerek hozzáadásával készítsünk öntetet. Az öntet felét keverjük el az összekevert, forró rizzsel és lencsével, majd hagyjuk kihűlni. A leforrázott vagy konzerv szőlőlevelekkel béleljünk ki egy kuglófformát, úgy hogy a tetejére is ráhajthassuk. A lehűlt keveréket forgassuk össze, az apróra vágott feta felével és a maradék öntettel, majd halmozzuk a formába, nyomkodjuk le és hajtsuk rá a szőlőleveleket. Borítsunk rá folpackot és nyomtassuk le kis súlyokkal, pl. almával vagy citrommal. Egy éjszakát tartsuk hűtőben. Másnap borítsuk tálra. A közepét töltsük meg gerezdekre vágott koktél paradicsommal, bazsalikom levelekkel és fetával. Vékonyan szeletelve kínáljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||