Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Lencsés bulgursaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Előételek, Köretek, Saláták, Főétel előtt, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Böjt, Buli, Főtt, Sós, Savanyú, Hideg, Meleg, Gabonafélék, Zöldség, Reform konyha, Kímélő, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csésze bulgur 0 ? ? ? ? ?
1 csésze vöröslencse ? ? ? ? ? ?
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 ág kakukkfű 0 0 0 0 0 0
10 levél bazsalikom 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A bulgurt leöntjük két csésze forrásban lévő vízzel és fedő alatt hagyjuk pihenni húsz percig. Forró olajon megpároljuk a félfőre vágott hagymát, majd beleszórjuk a lencsét és a fűszereket. Hozzáöntünk két csésze vizet és 10 percig főzzük. Összekeverjük a bulgurt, a lencsét és a citrom kicsavart levét.
Melegen vagy hidegen tálalható. Grillezett húsok mellé ajánlom, de önállóan is fogyasztható.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)