Édes-savanyú paprikaragu (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: kicsilány A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Köretek Cimkék: Köretek, Saláták, Előételek, Főétel előtt, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Böjt, Bálint nap, Párolt, Tárcsa, Édes, Sós, Savanyú, Csípős, Meleg, Hideg, Zöldség, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
A félfőre vágott hagymát az olajban átsütjük, hozzáadjuk a kicsumázott és nagyobb kockára vágott paprikákat. Addig pároljuk, amíg kissé összeesik. Sózzuk, borsozzuk. A lehámozott és apró kockára vágott paradicsomot, a zúzott fokhagymát belekeverve újraforraljuk, közben belekeverjük az ecetet, a szójaszószt és a szilvalekvárt. A végére sűrű szaftja legyen és a paprika maradjon kissé roppanós. Melegen bulgurral tálaljuk, hidegen grillezett húsok mellé ajánlom. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||