Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mexikói babsaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Saláták, Köretek, Előételek, Főétel előtt, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Böjt, Főtt, Kukta, Sós, Savanyú, Csípős, Hideg, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg szárazbab 314 21.9 1 54.1 24 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
1 doboz konzerv kukorica 126 4.6 1.6 23.1 0 0
10 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
1 adag chili paprika 0 ? ? ? ? ?
15 dkg koktélparadicsom ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A babot egy éjszakára beáztatjuk, majd másnap friss sós vízben puhára főzzük. Közben a paprikákat és a hagymát kockára vágjuk, a paradicsomot negyedeljük. a kukorica levét lecsöpögtetjük. A bacont csíkokra vágjuk és szárazon ropogósra sütjük. A zsírját tálkába öntjük és a többi hozzávalóval, deci vizet hozzáadva salátalévé keverjük. A forró, leszűrt babra öntjük és belekeverjük a többi zöldséget. Hűtőbe tesszük. Hidegen tálaljuk, a baconnal megszórva.
Grillhúsok mellé köretnek vagy előételnek tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)