Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Ínyenc saláta jércemellel

Nyomtatóbarát változat!
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 fej fejes saláta 17 1.4 0.3 2 1.5 0
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
3 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
6 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 maréknyi fenyőmag ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 db jércemell ? ? ? ? ? ?
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál dijoni mustár ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kockára vágott jércemellet, 2 evőkanál olajban pirosra sütjük, közben ízesítjük a zúzott fokhagymával, némi sóval és borssal. Ha megsült, lecsepegtetjük. Elkeverjük a falatnyi darabokra tépett salátát a finomra vágott lilahagymával, majd leöntjük az olívaolajból, borecetből, kicsire tépkedett bazsalikomból és mustárból készült mártással, átkeverjük, a tetejére szórjuk a csirkét és a fenyőmagot.
Rozskenyérből készült pirítóssal tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)