Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Brokkoli főzelék

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Klasszikus főzelékek 
Cimkék: Köretek, Főzelékek, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Böjt, Hétköznapi vacsora, Párolt, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi köménymag 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1.5 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 fej brokkoli 24 3.3 0.2 2.3 3 0
8 dl húsalaplé ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Finomra vágjuk a brokkoliszárat és a burgonyát, a húsalapélében, fűszerezve, puhára főzzük. Botmixerrel áttörjük és a brokkolirózsákat beletéve, puhára pároljuk, kb 5 perc alatt. A tejszínnel és az olajjal elkeverjük, majd enyhe sűrűsödésig forraljuk. Petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk. Zsenge sült vagy párolt húsok mellé kínáljuk.
Tojásfeltétekkel zöldcsütörtökre is kiváló.





Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)