Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Krémsajtos burgonyafőzelék

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Klasszikus főzelékek 
Cimkék: Köretek, Főzelékek, Főétel mellé, Hétköznapi vacsora, Böjt, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 tubus krémsajt 349 25.2 26.6 1.7 0 68
1 kiskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
1 kiskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
5 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
60 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A burgonyát fél centis karikákra vágjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Megsózzuk, megszórjuk majoránnával és kis lángon főzzük puhára. Ha megfőtt, hagymás rántást készítünk, hideg tejjel felengedjük, a burgonyához öntjük, összefőzzük, majd lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a krémsajtot.
Rántott párizsival vagy sült virslivel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)