Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tarka zöldségtál csőben sütve

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Hústalan feltétek, Köretek, Előételek, Főétel előtt, Főétel mellé, Hétköznapi vacsora, Böjt, Csőben sült, Sós, Meleg, Zöldség, Tojás, Tejtermékek, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi köménymag 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
4 dl kefír 52 3 2.7 3.8 0 0
30 dkg lilahagyma ? ? ? ? ? ?
30 dkg sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
30 dkg kelbimbó 50 4.9 0.6 6.1 4.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kelbimbót és a répát forrásban lévő sós vízben, külön-külön, roppanósra előfőzzük. a vízzel leforrázzuk a nagy kockára vágott lilahagymát. A kefírt a tojásokkal és a fűszerekkel elkeverjük. A zöldségeket kivajazott tűzálló tálban elterítjük, majd leöntjük a kefírrel. a maradék vajat a tetejére morzsoljuk és 170 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
Tortaszerűen szeletelve tálaljuk.
Előételnek, köretnek is kínálhatjuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)