Sajtos spenóttekercs
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 50 dkg
spenót |
18 |
2.3 |
0.3 |
1.8 |
6.3 |
0 |
| 15 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 8 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
| 2 evőkanál
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
| 4 dl
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
2 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
| 1 késhegynyi
szerecsendió |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 3 evőkanál
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 10 dkg
parmezán sajt |
375 |
22.6 |
29.7 |
1.6 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A spenótot megmossuk és kiskanálnyi vajon megpároljuk, lecsepegtetjük és finomra vagdaljuk. 10 deka kézmeleg vajjal habosra keverjük 4 tojás sárgáját, ízesítjük zúzott fokhagymával, szerecsendióval és sózzuk, borsozzuk. Hozzákeverjük a spenótot, a liszttel simára kevert tejfölt. Végül beleforgatjuk a 4 tojás keményre vert habját. Szilikonos sütőlapon centi vastagon elkenjük és 170 fokra előmelegített sütőben kb negyed óra alatt megsütjük. Közben a maradék tojásokat, a tejszínnel, felverjük és sóval ízesítve, teáskanálnyi vajon lágy rántottává sütjük. A megsült spenótos lapra kenjük, a reszelt parmezán felével megszórjuk és feltekerjük. A maradék vajat megolvasztjuk és megkenjük a tekercset, rászórjuk a sajtot és, csak addig tesszük vissza sütőbe, amíg a sajt megolvad. Ferdén felszeletelve tálaljuk.
Külön fokhagymás tejfölt adhatunk hozzá.
Igazi böjtös előétel.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)