Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sajtos spenóttekercs

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Előételek 
Cimkék: Előételek, Hústalan feltétek, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Böjt, Húsvét, Göngyölt, Töltött, Csőben sült, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Tojás, Kímélő, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg spenót 18 2.3 0.3 1.8 6.3 0
15 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
8 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
4 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 késhegynyi szerecsendió 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
10 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A spenótot megmossuk és kiskanálnyi vajon megpároljuk, lecsepegtetjük és finomra vagdaljuk. 10 deka kézmeleg vajjal habosra keverjük 4 tojás sárgáját, ízesítjük zúzott fokhagymával, szerecsendióval és sózzuk, borsozzuk. Hozzákeverjük a spenótot, a liszttel simára kevert tejfölt. Végül beleforgatjuk a 4 tojás keményre vert habját. Szilikonos sütőlapon centi vastagon elkenjük és 170 fokra előmelegített sütőben kb negyed óra alatt megsütjük. Közben a maradék tojásokat, a tejszínnel, felverjük és sóval ízesítve, teáskanálnyi vajon lágy rántottává sütjük. A megsült spenótos lapra kenjük, a reszelt parmezán felével megszórjuk és feltekerjük. A maradék vajat megolvasztjuk és megkenjük a tekercset, rászórjuk a sajtot és, csak addig tesszük vissza sütőbe, amíg a sajt megolvad. Ferdén felszeletelve tálaljuk.
Külön fokhagymás tejfölt adhatunk hozzá.
Igazi böjtös előétel.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)