Spenótos tojástekercs
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 maréknyi
dió |
654 |
18.6 |
57 |
11.7 |
7.5 |
0 |
20 dkg
fetasajt |
635 |
0.2 |
70 |
0.4 |
0 |
0 |
4 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
4 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
30 dkg
spenót |
18 |
2.3 |
0.3 |
1.8 |
6.3 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
5 evőkanál
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
8 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A tojásokat a tejszínnel, ízlés szerint borssal és sóval ízesítve habosra verjük. Olajjal kikent, sütőpapírral bélelt, lapra simítjuk,majd 200 fokra előmelegített sütőben, 8 percig sütjük. A sütőből kivéve néhány percig hűlni hagyjuk. A sütés közben 2 evőkanál olajon megfuttatjuk az apró kockára vágott fokhagymát, majd mielőtt megbarnulna, hozzáadjuk a spenótleveleket és, ha összeesett, a lereszelt fetát és a durvára vágott diót. Közben sózzuk, borsozzuk. Ezzel a krémmel kenjük meg a tojáslepényt, majd a sütőpapír segítségével, tekerjük fel. Fóliába tekerve, hűtőben hagyjuk dermedni, majd ujjnyi szeletekre vágva tálaljuk.
Hidegtálra való, de böjtös ételekhez is kiváló.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)