Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Spenótos tojástekercs

Nyomtatóbarát változat!
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 maréknyi dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
20 dkg fetasajt 635 0.2 70 0.4 0 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
30 dkg spenót 18 2.3 0.3 1.8 6.3 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
5 evőkanál tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
8 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tojásokat a tejszínnel, ízlés szerint borssal és sóval ízesítve habosra verjük. Olajjal kikent, sütőpapírral bélelt, lapra simítjuk,majd 200 fokra előmelegített sütőben, 8 percig sütjük. A sütőből kivéve néhány percig hűlni hagyjuk. A sütés közben 2 evőkanál olajon megfuttatjuk az apró kockára vágott fokhagymát, majd mielőtt megbarnulna, hozzáadjuk a spenótleveleket és, ha összeesett, a lereszelt fetát és a durvára vágott diót. Közben sózzuk, borsozzuk. Ezzel a krémmel kenjük meg a tojáslepényt, majd a sütőpapír segítségével, tekerjük fel. Fóliába tekerve, hűtőben hagyjuk dermedni, majd ujjnyi szeletekre vágva tálaljuk.
Hidegtálra való, de böjtös ételekhez is kiváló.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)