Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zöldségfelfújt sajttal

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Előételek, Hústalan feltétek, Főétel előtt, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Böjt, Csőben sült, Sós, Hideg, Meleg, Tojás, Zöldség, Tejtermékek, tavaszi-koranyári receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 csomag mirelit mexikói zöldségkeverék ? ? ? ? ? ?
5 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
5 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
5 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
1 késhegynyi szerecsendió 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
10 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
igény szerint zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített vajon megpezsgetjük a lisztet, majd a tejet hozzáöntve, folyamatosan kevergetve, sóval, borssal ízesítve, besamel mártássá főzzük. Közben a zöldségkeveréket forrásban lévő, sós vízben félpuhára főzzük. A langyosra hűlt mártásba keverjük a tojások sárgáját, a reszelt sajtot, beleforgatjuk a lecsepegtetett zöldségeket és a tojások fehérjéből vert kemény habot. Kivajazott, zsemlemorzsával kihintett formába öntjük, melyet alufóliával szorosan beborítunk. Tepsibe tesszük a formát és vízzel a forma feléig felöntjük. 170 fokos sütőben fél óra alatt kigőzöljük. A formából, rövid pihentetés után, kiborítva felszeletelve tálaljuk.
Adhatjuk melegen vagy hidegen. Könnyű vacsorának, előételnek, esetleg köretnek.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)