Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Cukkinifelfújt

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Előételek, Köretek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Böjt, Buli, Rakott, Csőben sült, Sült, Párolt, Sós, Meleg, Hideg, Zöldség, Tejtermékek, Kímélő, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
40 dkg paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 maréknyi rukkola 0 ? ? ? ? ?
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 kávéskanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A paradicsomot meghámozzuk és kockára vágjuk. A vörös- és fokhagymát finomra metéljük. Egy evőkanál olajon a hagymaféléket megpároljuk, belekeverjük a paradicsomot, a mézet, a rozmaringot és sózva, borsozva összefőzzük, végül a tűzről levéve, belekeverjük a rukkolát. A felkarikázott cukkínit egy evőkanál olajon megpirítjuk. A maradék olajjak kikent tepsibe rétegezzük a cukkínit és a paradicsomos masszát, a tetejére cukkíni kerüljön, majd rásimítjuk a tejfölt és meghintjük zsemlemorzsával. 175 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Hidegen előételként, melegen grill húsok mellé köreteként adható.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)