| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 12 db
paradicsom |
22 | 1 | 0.2 | 4 | 1.8 | 0 |
| 20 dkg rizs | 352 | 8 | 0.3 | 77.5 | 1.4 | 0 |
| 3 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 5 evőkanál olívaolaj | 901 | 0 | 99.6 | 0 | 0 | 0 |
| 10 dkg parmezán sajt | 375 | 22.6 | 29.7 | 1.6 | 0 | 0 |
| 2 dl száraz fehérbor | 70 | 0 | 0 | 16 | 0 | 0 |
| 1 teáskanál bazsalikom | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 teáskanál oregánó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A rizst bő, sós vízben főzzük meg. Csepegtessük le. A paradicsomok tetejét vágjuk le és a magos belsejét kaparjuk ki, tegyük félre. A paradicsomokat kissé besózva, lefelé fordítva hagyjuk állni. A rizst keverjük össze a fűszerekkel, a paradicsom kivájt darabjaival, két evőkanál olívaolajjal és a sajttal. ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd töltsük a paradicsomokba. A maradék olajat öntsük tepsibe, tegyük bele a töltött paradicsomokat, úgy, hogy a tetejüket tegyük vissza, majd öntsük alá a bort. 170 fokra előmelegített sütőben süssük háromnegyed órát.