Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Nápolyi töltött paradicsom

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 75 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Előételek, Köretek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Böjt, Töltött, Csőben sült, Főtt, Kemence, Sós, Hideg, Meleg, Zöldség, Gabonafélék, Reform konyha, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
12 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
20 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
5 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
10 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 teáskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A rizst bő, sós vízben főzzük meg. Csepegtessük le. A paradicsomok tetejét vágjuk le és a magos belsejét kaparjuk ki, tegyük félre. A paradicsomokat kissé besózva, lefelé fordítva hagyjuk állni. A rizst keverjük össze a fűszerekkel, a paradicsom kivájt darabjaival, két evőkanál olívaolajjal és a sajttal. ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd töltsük a paradicsomokba. A maradék olajat öntsük tepsibe, tegyük bele a töltött paradicsomokat, úgy, hogy a tetejüket tegyük vissza, majd öntsük alá a bort. 170 fokra előmelegített sütőben süssük háromnegyed órát.
Melegen grillhúsok köreteként, hidegen előételként adjuk asztalra.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)