Nápolyi töltött paradicsom (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Kriszti A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Előételek, Köretek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Böjt, Töltött, Csőben sült, Főtt, Kemence, Sós, Hideg, Meleg, Zöldség, Gabonafélék, Reform konyha, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A rizst bő, sós vízben főzzük meg. Csepegtessük le. A paradicsomok tetejét vágjuk le és a magos belsejét kaparjuk ki, tegyük félre. A paradicsomokat kissé besózva, lefelé fordítva hagyjuk állni. A rizst keverjük össze a fűszerekkel, a paradicsom kivájt darabjaival, két evőkanál olívaolajjal és a sajttal. ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd töltsük a paradicsomokba. A maradék olajat öntsük tepsibe, tegyük bele a töltött paradicsomokat, úgy, hogy a tetejüket tegyük vissza, majd öntsük alá a bort. 170 fokra előmelegített sütőben süssük háromnegyed órát. Melegen grillhúsok köreteként, hidegen előételként adjuk asztalra. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||