Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Spenótos lepény

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Böjt, Csőben sült, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség, Tejtermékek, Kímélő, Hústalan feltétek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
5 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
8 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 adag mirelit spenót 47 0.8 0 10.2 0 0
10 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
5 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
5 egész tojást felverek, sózom, borsozom. Belekeverek 2 fej apróra vágott vöröshagymát, 6-8 gerezd összezúzott fokhagymát, egy kisdoboz tejfölt. Végül hozzáadok 1 csomag kiolvasztott, "kicsavart" fagyasztott parajt és 10 dkg reszelt sajtot.
Kivajazott tepsibe öntöm. Tetejére tejfölt kenek és füstölt sajtot szórok. Ezek után előmelegített sütőben aranybarnára sütöm.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)