Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gombás tojással töltött kápiapaprika

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Hústalan feltétek 
Cimkék: Előételek, Hústalan feltétek, Reggeli, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Uzsonna, Hétköznapi vacsora, Buli, Böjt, Töltött, Csőben sült, Sült, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség, Gombafélék, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
10 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
20 dkg gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
4 db kápia paprika 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A finomra metélt hagymát az olajon megpirítjuk, rádobjuk az apróra vágott gombát és sózva, borsozva zsírjára sütjük. Ráöntjük a felvert tojást és elkeverve lágy rántottát készítünk. A paprikákat csumástól félbe vágjuk, a belsejükből a csumát és a magokat kiszedjük, majd a gombás tojást belekanalazzuk. A tetejét reszelt sajttal meghintjük és 170 fokos sütőben 20 percig sütjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)