| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 10 dkg trappista sajt | 365 | 36 | 2 | 50.3 | 0 | 3 |
| 1 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| 20 dkg gomba | 40 | 5.9 | 0.5 | 3.3 | 3 | 0 |
| 1 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 4 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| 4 db kápia paprika | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A finomra metélt hagymát az olajon megpirítjuk, rádobjuk az apróra vágott gombát és sózva, borsozva zsírjára sütjük. Ráöntjük a felvert tojást és elkeverve lágy rántottát készítünk. A paprikákat csumástól félbe vágjuk, a belsejükből a csumát és a magokat kiszedjük, majd a gombás tojást belekanalazzuk. A tetejét reszelt sajttal meghintjük és 170 fokos sütőben 20 percig sütjük.