Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sajtos burgonyalepény

Nyomtatóbarát változat!
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
3 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
5 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
10 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
40 dkg főtt burgonya 77 2 0.01 17.5 2.2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A sajtokat lereszeljük és az áttört főtt burgonyával és a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Tenyérnyi lapokká formázzuk. Kevés olajban, egyszer megfordítva, aranybarnára sütjük. Lecsepegtetjük, majd fokhagymával vagy kaporral ízesített tejföllel tálaljuk. Öntet nélkül köretként is kínálhatjuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)