Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sajttal és tarjával töltött leveles tészta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Előételek, Tészták, Reggeli, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Rakott, Bundázott , Sült, Sós, Hideg, Meleg, Tojás, Húsfélék, Tésztafélék, Tejtermékek, tavaszi-koranyári receptverseny, Tizórai gyerekeknek , Csípős, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 csomag félkész leveles tészta 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál provance-i fűszerkeverék ? ? ? ? ? ?
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
3 evőkanál ketchup 109 2.1 0.4 24 0 0
1 teáskanál Tabasco mártás ? ? ? ? ? ?
4 szelet trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
4 szelet karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
8 szelet füstölt főtt tarja 197 15 15 0.3 0 85
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A leveles tésztát kiterítjük és tenyérnyi körökre szúrjuk. A tarját és a sajtokat apró kockára vágjuk, majd a fűszerekkel és a ketchuppal keverjük össze. A masszából tegyünk evőkanálnyi tölteléket a tészta közepére. A tészta szélét kenjük le felvert tojással és hajtsuk félbe. A széleket jól nyomjuk össze. Villát is használhatunk. Végül a tészta tetejét lekenjük a felvert tojással és 175 fokra előmelegített sütőben, húsz perc alatt, pirosra sütjük. Langyosan tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)