Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mac and cheese

Nyomtatóbarát változat!
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
5 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
15 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
3,5 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
80 dkg cheddar sajt (chester) 495 25.5 27 37 0 97
80 dkg ementáli sajt 267 27.8 16.3 1.9 0 38
80 dkg gouda sajt 98 2.8 1.6 18 0 4
20 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
30 dkg fodros kockatészta 0 ? ? ? ? ?
1 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 csipet szerecsendió 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A sajtokat lereszeljük, egy maréknyival félreteszünk. A többit a túróval, a tejjel és a fűszerekkel összedolgozzuk, majd a tésztával elkeverjük. A vaj felével kikent tálba simítjuk a tésztás keveréket, alufóliával lefedve, 1 órát sütjük 180 fokos sütőben. Kivesszük és a félre tett sajtot rászórjuk. A morzsolt vajjal meghintjük és pirosra sütjük.
Sült húsok mellé vagy önállóan tálaljuk, igazi probléma mentes amerikai étel.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)