Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Baconos-paradicsomos melegszendvics

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Szendvicsek 
Cimkék: Előételek, Reggeli, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Macskajajra, Rakott, Sült, Csőben sült, Sós, Meleg, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 db zsemle 147 5.1 0.4 30.8 0.5 0
12 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
2 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
8 szelet füstölt trappista sajt 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zsemléket félbe vágjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben halványbarnára átsütjük. A vágott felüket, a mustárral, vékonyan megkenjük. A félbevágott baconnal lefedjük, majd megrakjuk a vékonyra szelt paradicsommal. Ráhintjük a fűszereket és beborítjuk a sajttal. Végül a sütőbe visszatéve a sajt pirulásáig sütjük.
Gyors vacsora vagy kitűnő sör, avagy borkorcsolya lehet.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)