Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Currys karfiolfőzelék

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Klasszikus főzelékek 
Cimkék: Főzelékek, Főétel mellé, Böjt, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Kímélő, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 liter zöldségalaplé ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál curry 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 fej karfiol 29 2.4 0.4 3.9 2.9 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A rózsáira szedett karfiolt a zöldségalaplében puhára főzzük. Közben a felforrósított olajban megpezsgetjük a lisztet, majd belekeverjük a curryport. Felöntjük kevés főzőlével és a tejszínnel. összeforraljuk a karfiollal és kevés citromlével pikánsra ízesítjük. Tálalás előtt finomra metélt petrezselyemmel.
Sült hússal vagy sajtos bundáskenyérrel kínáljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)