| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 evőkanál barnacukor | 391 | 0 | 0 | 97.4 | 0 | 0 |
| 2 csokor
sárgarépa |
40 | 1.2 | 0.2 | 8.1 | 3.4 | 0 |
| 3 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 1 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 2 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 db chili paprika | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 evőkanál gyömbér | 61 | 2.5 | 0.8 | 11 | 0 | 0 |
| 1 evőkanál liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 |
| 4 dl tejszín | 372 | 21.5 | 30.6 | 2 | 0 | 90 |
| 1 evőkanál vaj | 372 | 27.7 | 28.1 | 1.6 | 0 | 100 |
| 1 csokor koriander | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A felhevített vaj-olaj keveréken a finomra vágott hagymát, a chilit, a reszelt gyömbért és a zúzott fokhagymát megpirítjuk. A felkarikázott répával összesütjük, majd a barnacukorral elkeverjük. Kevés vízzel felöntve, fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. A liszttel meghintjük, átsütjük, majd a tejszínnel és a finomra vágott korianderzöld felével átforraljuk. A többi korianderzölddel meghintve tálaljuk.