Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Spenótos metélt

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Főtt tészták 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Tészták, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Böjt, Párolt, Főtt, Sós, Meleg, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető, Köretek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csipet szerecsendió 0 0 0 0 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
3 doboz bébispenót 0 ? ? ? ? ?
50 dkg szélesmetélt 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A finomra vágott újhagymát a zöldjével együtt, a felhevített vajon megpároljuk. Belekeverjük a zúzott fokhagymát, borsozzuk, sózzuk, majd a spenóttal összeforgatjuk és félretesszük. Közben a tésztát előírás szerint, al dentere főzzük. Lecsepegtetjük és a spenóthoz forgatjuk. Belekeverjük a tejszínt és a szerecsendiót. Összeforralva, frissen tálaljuk.
Igény szerint parmezánt hinthetünk rá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)