Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csípős, fokhagymás spagetti

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Főtt tészták 
Cimkék: Előételek, Tészták, Főétel, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Macskajajra, Böjt, Főtt, Párolt, Sós, Csípős, Meleg, Zöldség, Tésztafélék, Hajón is elkészíthető, Koleszban főztük
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
15 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 db pepperóni ? ? ? ? ? ?
5 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
50 dkg spagetti 350 12 1.5 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felforrósított olajon, az erősségétől függően, kimagozott és nagyon apróra vágott pepperónit és a reszelt fokhagymát pároljuk meg. A spagettit, bő vízben előírás szerint, al dente-re főzzük meg. Lecsepegtetés után azonnal forgassuk a fokhagymás olajba és keverjük össze.
Előmelegített tányérra, frissen reszelt parmezánnal meghintve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)