Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Penne arrabiata sonkával és baconnal bolondítva

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Húsételek, Tészták, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Koleszban főztük, Buli, Párolt, Főtt, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg füstölt sonka 203 15 15 0.3 0 95
10 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
20 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
2 db pepperóni ? ? ? ? ? ?
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 doboz paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
1 doboz hámozottparadicsom-konzerv ? ? ? ? ? ?
50 dkg penne 350 11.5 1.5 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A bacont és a sonkát vágjuk apró kockára, majd az olajban süssük zsírjára. A pörcöt tegyük félre. A zsiradékba öntsük bele az ujjainkkal szétpréselt paradicsom konzervet, a paradicsompürét, a zúzott fokhagymát és a finomra vagdalt pepperónit vagy chilit. Forraljuk sűrűsödésig, végül keverjük bele a sót, a borsor és a csíkokra vágott bazsalikomot. A tésztát főzzük meg előírás szerint, csepegtessük le. Forgassuk össze a paradicsomszósszal, terítsük rá a sonka és bacondarabokat, majd parmezánnal bőven megszórva, frissen tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)